Onze kandidaten stellen zich voor!

_M2A7385
Portret Esther Kaper - lijsttrekker ChristenUnie Wijdemeren 2017-2018
Door Esther Kaper op 13 oktober 2017 09:37

Onze kandidaten stellen zich voor!

Tijdens de algemene ledenvergadering op donderdagavond 12 oktober is de kandidatenlijst van de ChristenUnie Wijdemeren door de leden goedgekeurd.  

Dit zijn onze mensen:

  1. Esther Kaper-Hartenberg (1983), Kortenhoef
  2. Niels Bruinius (1988), Kortenhoef
  3. Ursula Hopman-Van Zaanen (1979), Kortenhoef
  4. Rolina Grasmeijer-Bronsema (1964), Kortenhoef
  5. Rieks Karssemeijer (1952), Loosdrecht

Contactgegevens kandidaten 

1. Esther Kaper

Als geboren en getogen Kortenhoefse noemt zij zichzelf een bofkont. ,,Lopend naar school, zwemmend in één van de plassen, wandelend in het bos en binnen no time ben ik in Hilversum, Bussum, Amsterdam, Utrecht of Amersfoort. Wat wonen we in een prachtige gemeente.''

Op haar 21ste verhuisde ze, tot ongenoegen van haar Kortenhoefse oma, naar 's-Graveland. ,,Mijn oma, dochter van de Kortenhoefse kruidenier Jacob Luijer, vond dat ik als Kortenhoefse niet in ’s-Graveland kon gaan wonen!'' Esther trouwde met Job en samen keerden ze terug naar Kortenhoef. ,,We hebben inmiddels twee zoontjes en onze oudste zit, net als ik destijds, op de Regenboogschool.''

Kerkelijk zijn Esther en haar gezin betrokken bij de evangelische Vineyard gemeente in Utrecht. ,,Mijn geloof spoort mij aan om naar mijn medemens, dichtbij en ver weg, om te zien. En als televisiemakerbij de KRO-NCRV en journalist ben ik mateloos geïnteresseerd in mensen. Wat is jouw levensverhaal, wat motiveert jou om te doen wat je doet? De plek waar je opgroeit en woont moet een veilige en vertrouwde basis zijn om de wereld verder te kunnen ontdekken. Als ik ouder word, hoop ik dat ik hier veilig kan wonen en goede zorg krijg.''

Esther wil zich met name inzetten voor mensen die zorg nodig hebben, voor gezinnen en nieuwkomers. ,,Met een vooruitziende, duurzame blik wanneer het gaat om de toekomst van onze kinderen en kleinkinderen. Voor een toegankelijke, betrouwbare en veilige gemeente.''

Nadat ze in maart 2017 op de landelijke kandidatenlijst van de ChristenUnie stond, besloot ze zich na de verkiezingen lokaal in te zetten. ,,Het is voor mij een eer dat ik namens de ChristenUnie de eerste lijsttrekker in Wijdemeren mag zijn. Ik hoop dat mensen mij hun vertrouwen willen geven in de vorm van een stem op 21 maart 2018.''    

2. Niels Bruinius 

Niels is een geboren Groninger, getogen in Hilversum en sinds ruim een jaar woont hij samen met zijn vrouw en zoon in Kortenhoef. ,,Op de dag dat we naar Kortenhoef verhuisden raakten we direct in gesprek met een aantal van onze buurtgenoten, iets wat ons in onze vorige woonomgeving nooit is overkomen. Wij ervaren Kortenhoef als een warme gemeenschap die openstaat voor 'import'. Al snel kwamen we tot de conclusie dat Kortenhoef, en daarmee Wijdemeren, voor ons en ons zoontje (die niets anders kent) thuis is. Voor je thuis wil je goed zorgen, dat is voor mij de reden dat ik mij wil inzetten voor de ChristenUnie in Wijdemeren.''

Niels is facultair projectadministrateur aan de Universiteit van Amsterdam. Zijn gezin is lid van de CGKV ‘de verbinding’ in Hilversum. ,,Als relatieve nieuwkomer in Wijdemeren wil ik met een frisse blik naar onze gemeente en de lokale politiek kijken. Ik heb een brede interesse in mensen en in de maatschappij.''

Voor de ChristenUnie zal Niels zich voornamelijk bezighouden met zaken die raken aan het bestuur en middelen. ,,In mijn inzet voor de ChristenUnie wil ik zoeken naar verbinding, naar raakvlakken en samenwerking. Samen kunnen we Wijdemeren maken tot een plek waar jong en oud zich thuis blijven voelen, een aantrekkelijke gemeente voor komende generaties.''

3. Ursula Hopman

Ursula groeide op in Nederhorst den Berg en woonde daar tot haar twaalfde. Sinds 2011 woont ze weer met veel plezier in de gemeente Wijdemeren, maar nu in Kortenhoef. Ursula is getrouwd en heeft drie kinderen. ,,Moeder worden is de grootste persoonlijke uitdaging die ik tot nu toe ben aangegaan, waarin ik volgens mij nooit uitgeleerd raak!''

Ursula heeft lange tijd als verpleegkundige gewerkt. ,,Het échte contact met mensen, in vaak de meest kwetsbare periode in hun leven, vond ik het mooiste aan mijn vak. Omdat ik daarin meer verdieping zoek, volg ik sinds twee jaar een opleiding tot psychosociaal counselor.''

Kerkelijk is Ursula betrokken bij de Hersteld Apostolische Zending Kerk. ,,Ik ben er vanuit mijn geloof van overtuigd dat het belangrijk is om er te kunnen zijn voor je naasten, in mooie en minder mooie tijden. De ChristenUnie past bij mij omdat deze partij de verbinding zoekt met iedereen, ongeacht geloof, afkomst, leeftijd of geslacht.''

Namens de ChristenUnie Wijdemeren gaat Ursula zich met name inzetten voor de jeugd. ,,Het welzijn van kinderen, jong en oud, gaat mij erg aan het hart. Wanneer dingen niet gaan zoals je had gehoopt, door bijvoorbeeld psychische problemen of leerproblemen, is het fijn én noodzakelijk dat je zo snel mogelijk bij de juiste personen en instanties terecht komt. Sinds de decentralisatie is daarin een hoop veranderd. Ik wil voor de betrokken instanties, maar zeker ook voor de kinderen én hun ouders, graag een luisterend oor zijn en een verbindende schakel zijn in de gemeenteraad.'' 

4. Rolina Grasmeijer

Rolina groeide op in Voorschoten, trouwde met Peter en heeft in Leiden en Capelle a/d IJssel gewoond. Inmiddels wonen ze met hun gezin alweer 24 jaar in Kortenhoef. Rolina is diëtist en werkte voor Continental Ministries Europe waar ze tours coördineerde voor gospelgroepen zoals de Continental Singers. ,,Met diezelfde groepen heb ik rondgereisd door Europa, Zuid-Afrika en Amerika als deel van het leiderschapsteam en als koorlid. Een heel bijzondere tijd om door middel van muziek te mogen vertellen en zingen over mijn geloof in God en Jezus Christus, Zijn Zoon.'' 

Al tien jaar geeft Rolina voorlichting voor de Hartstichting aan verschillende groepen mensen over hart- en vaatziekten en het belang van een gezonde leefstijl. ,,Bezig zijn met preventie van welvaartsziekten vind ik een erg mooie kant van het werk als diëtist en voedingskundige.'' Ook is ze taalcoach voor nieuwkomers in Wijdemeren. 

Van jongs af aan is Rolina kerkelijk meelevend geweest in achtereenvolgend de Nederlands Gereformeerde kerk in Oegstgeest, de Vrije Evangelische Gemeente in Hilversum en nu ruim tien jaar in Thousand Hills, een internationale gemeente in Hilversum.

,,Ik wil mij graag inzetten voor de ChristenUnie in Wijdemeren, omdat ik vanuit mijn geloof geraakt ben door de woorden uit het Bijbelboek Micha 6:8:  ‘Er is jou, mens, gezegd wat goed is, je weet wat de Heer van je wil: niets anders dan recht te doen, trouw te betrachten en nederig de weg te gaan van je God’.  Door deze tekst en de verdieping in de Micha cursus ben ik geraakt om in mijn directe leefomgeving  mijn geloof uit te dragen, zoals om te zien naar mijn medemens, zorg te dragen voor het milieu en eerlijk en duurzaam te consumeren.'' 

5. Rieks Karssemeijer

Rieks is geboren en getogen in Loosdrecht, trotse vader van een zoon en een dochter en opa van twee schatten van kleinkinderen. Rieks is als bestuurslid betrokken geweest bij het Loosdrechtse ouderenwerk. Ook was hij jarenlang werkzaam bij de NOS (radio en televisie), waaronder Eurovisie, waar hij met veel plezier leiding gaf. ,,Door het internationale karakter van mijn werk heb ik gezien en ervaren dat onderlinge samenwerking en vertrouwen de basis vormen voor succes.''

In 2006 is hij als raadslid voor de PvdA gekozen in de periode dat Don Bijl de eerste burgemeester was van de gemeente Wijdemeren. ,,Als voorzitter van de commissie Maatschappelijke en Sociale Zaken heb ik ruimte kunnen geven aan inwoners bij de besprekingen van diverse bestemmingsplannen.'' 

Na het overlijden van zijn vrouw Corrie in 2011 heeft Rieks al zijn bestuursfunctie neergelegd. ,,Nu voel ik me weer geroepen om een steentje te mogen bijdragen aan de ChristenUnie. We hopen dat we bij de komende verkiezingen op uw doeltreffende stem mogen rekenen, waardoor de ChristenUnie voor het eerst zitting kan nemen in de raad.'' 

Fotograaf: Tom Cornelissen (VLNR: Ursula, Niels, Esther, Rieks en Rolina)

Deel dit bericht