Stelling: waar staat Wijdemeren in 2022?

dijk
Portret Esther Kaper - lijsttrekker ChristenUnie Wijdemeren 2017-2018
Door Esther Kaper op 21 februari 2018 20:10

Stelling: waar staat Wijdemeren in 2022?

In 2022 zitten we waarschijnlijk in de afrondende fase van een fusie met de gemeente Hilversum. 

Tijdens de nieuwe gemeenteraadsverkiezingen staan op elke lijst vertrouwde Wijdemeerse gezichten. Elke dorpskern heeft haar eigen dorpsraad die zelfstandig een budget beheert. Inwoners worden actiever bij besluitvorming betrokken en de gemeente heeft voldoende draagkracht om haar taken naar behoren uit te voeren. In de regio staan we sterker. De gemiddelde inwoner heeft zijn gemeentelijke lasten zien dalen, kan nog altijd naar zijn vereniging en blijft trots op zijn dorp. De weerstand tegen de fusie blijft, maar in de praktijk merken we dat onze angst dat we worden 'volgebouwd' en 'opgeslokt' niet op de werkelijkheid is gebaseerd. 

Reageren? Ga naar onze Facebookpagina

(Foto: Wijdemeren van Boven)

Deel dit bericht