We gaan voor onze eerste zetel!

Persfoto fractie 2017-2018
Portret Esther Kaper - lijsttrekker ChristenUnie Wijdemeren 2017-2018
Door Esther Kaper op 20 maart 2018 21:55

We gaan voor onze eerste zetel!

Dit stuk schrijf ik aan de vooravond van de gemeenteraadsverkiezingen. Vandaag hebben tientallen mensen ons succes gewenst en kreeg ik de vraag: wat verwacht je? Gaat het lukken om een zetel te halen?

De vele succeswensen doen mij en ons team goed, al kunnen we nu niet anders meer doen dan de uitslag afwachten. Tijd voor een terugblik op een bewogen periode.

Na de landelijke verkiezingen in maart vorig jaar wilde ik onze eerste deelname aan de gemeenteraadsverkiezingen mogelijk maken. En dat is gelukt: met een mooie lijst van vijf betrokken en betrouwbare mensen die zich de afgelopen maanden heel hard hebben ingezet voor onze campagne. 

Gesprekken met mensen, campagne op straat, het voorbereiden en voeren van debatten, het vullen van de sociale media, uitreiken van ons Waardevol lintje en alle praktische ondersteuning. Het was hard werken, maar wat hebben we het goed gehad met elkaar! Alles mede mogelijk gemaakt door het thuisfront!

Niels Bruinius, Ursula Hopman, Rolina Grasmeijer en Rieks Karssemeijer, ik bewonder jullie inzet en tomeloze energie om ervoor te gaan! Ik heb me enorm gesteund gevoeld, dank jullie wel.

Voor mij is dit één groot en mooi avontuur. Door mijn gesprekken met de huidige wethouders en raadsleden heb ik waardering gekregen voor het werk dat zijn doen. De tijd en energie die het vraagt. Stuk voor stuk zijn het mensen die vol passie met onze gemeente bezig zijn en dat verdient respect.

Ik hoop dat ons harde werken wordt beloond met een zetel in de gemeenteraad. Ik heb ontzettend veel zin om aan de slag te gaan met de vele onderwerpen die in onze gemeente spelen. Ik wil een betrouwbaar, inhoudelijk en toegankelijk raadslid zijn en ik weet dat mijn partijgenoten daar op dezelfde manier in staan.

Morgenavond zijn we met elkaar in het gemeentehuis aanwezig en zullen we de uitslag te horen krijgen. Wat is het een zegen dat wij dit in Gods handen kunnen leggen.

Stem je op ons? Dan wil ik je alvast danken voor je vertrouwen!

Hartelijke groet, namens al onze kandidaten,

Esther Kaper
lijsttrekker ChristenUnie Wijdemeren

esther.kaper@wijdemeren.christenunie.nl  

 

Deel dit bericht