Voedselbank maakt het verschil

Voedselbank.jpgvrijdag 17 februari 2023 14:18

Vorige week bracht de ChristenUnie Wijdemeren een bezoek aan de Voedselbank Gooi en Omstreken. Esther Kaper en Esther Luijer bezochten het uitgiftepunt in de Emmauskerk in Kerkelanden, waar ook inwoners uit Wijdemeren terecht kunnen. Ze spraken met vrijwilligers en hielpen een handje mee.

Coördinator Jo Dewan vertelde dat het aantal mensen dat de Voedselbank bezoekt, groeit. “Binnen anderhalve maand zijn we van zestig naar negentig cliënten gegroeid. Je ziet aan de mensen die komen dat het een andere doelgroep is. Vaak komen ze met schaamte binnen, maar dat verandert gelukkig snel.”

Mensen kunnen hier zelf uit het aanbod van levensmiddelen en ook speelgoed kiezen, maar niet alles is aanwezig. Zo ontbreken toiletpapier, menstruatieproducten, maar ook luiers en babyvoeding. Spullen die behoorlijk prijzig zijn. De cliënten zijn divers: van jong tot oud en met verschillende culturele achtergronden.

Het uitgiftepunt wordt gerund door vrijwilligers. Vrijwilligster Gerda: “Een mevrouw uit Loosdrecht spaart zegels van de supermarkt voor de Voedselbank. Dan stapt ze op de fiets en brengt de producten die ze met die zegels kan krijgen bij ons. Hartverwarmend toch?”

De vrijwilligers doen dit werk graag, sommigen al vijftien jaar. Er is tijd voor een praatje en naderhand wordt de kerkzaal weer opgeruimd. Zo’n eerste bezoek aan de Voedselbank is best confronterend. Steeds meer mensen in ons welvarende land komen niet meer rond en dat is onacceptabel.

De Voedselbank maakt verschil in levens van mensen. Dit bezoek spoort de ChristenUnie aan om ons in te zetten voor bestaanszekerheid: het vertrouwen dat iemand heeft dat basisbehoeften zoals voeding, kleding, veiligheid, huisvesting, medische zorg en opleiding aanwezig zullen blijven. Werk aan de winkel!

Wilt u de Voedselbank steunen met een gift of goederen? Kijk op https://www.voedselbankgooi.nl/

« Terug

Reacties op 'Voedselbank maakt het verschil'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.