Zorgen over sluiting consultatiebureau Kortenhoef

Jeugdzorg, baby bij dokter.jpgmaandag 05 oktober 2020 12:22

Het consultatiebureau in #Kortenhoef wordt per 15 oktober gesloten. Alle Kortenhoefse ouders/verzorgers ontvingen afgelopen week een brief in de brievenbus (onderaan artikel te lezen). In de brief worden de volgende redenen gegeven:

➡️ Het gebouw aan de Dodaarslaan voldoet niet meer aan de veiligheidseisen van deze tijd.
➡️ Door een gebrek aan goede ventilatie en de huidige coronaontwikkelingen wordt het pand gesloten, vóórdat er een nieuwe locatie gevonden is.
➡️ De gemeente zoekt al enige tijd naar een nieuwe locatie, maar deze is nog niet gevonden. In de brief aan de gemeenteraad staat dat hiervoor nog geen contact met ondernemers is gezocht.

Het gevolg van deze snelle sluiting is dat ouders naar Loosdrecht moeten voor hun afspraak. De brief verrast ons. Een bezoek aan het consultatiebureau, met je baby of jonge kinderen, hoort zo laagdrempelig mogelijk te zijn.

We hebben de volgende vragen:
1. Waarom worden ouders zo laat geïnformeerd?
2. Hoe lang wist de gemeente al dat het gebouw niet aan de veiligheidseisen voldoet?
3. Heeft de gemeente gedaan wat in haar vermogen ligt om een alternatieve locatie in Kortenhoef te vinden? Denk aan een huisartsenpraktijk, kinderdagverblijf of school? Veenstaete?
4. Waarom zijn ondernemers niet benaderd?

We kunnen ons niet voorstellen dat er in ons dorp geen ruimte te vinden is die tijdelijk beschikbaar kan worden gesteld voor onze jongste inwoners. Daarom roepen we onze politieke partijen op om hier vragen over te stellen aan de wethouder.

De brief:
IMG_20201005_112928__01__01-01.jpeg

« Terug

Reacties op 'Zorgen over sluiting consultatiebureau Kortenhoef'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.